2017. október 17., kedd

Ozone Zöld Díj 2017: Ezüstérmes a Kölcsönkenyér.hu!

Országunk egyik legrangossabb környezetvédelmi díja az Ozone Zöld Díj, amit idén 8. alkalommal oszottak ki 5 kategóriában. Az OzoneTv a legkreatívabb ötleteket és innovációkat díjazta, amik hozzájárulnak ahhoz, hogy kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk magunk után.
 Az átadó ünnepségen, a Zöld Gömb fesztiválon, elhangzott, hogy 68 pályamű érkezett be, amiből 20-at neveztek a civil szervezetek kategóriájában.

Nagyon nagy meglepetésként ért minket, hogy munkánkat, a Köcsönkenyér.hu-t, ezüst értemmel jutalmazták! A helyezésen a Hulladékvadásszal osztozunk, az aranyérmet pedig a PET-kupa kapta. Harmadik helyezett a Muzsikál az Erdő Alapítvány
Peller Mariann, a 'Díj Arca' és mi az oklevéllel és a díjjal.
Az összes díjazott.
A Kölcsökenyér.hu egy online közösségi adok-kapok. A honlapra regisztráló tagok egymás ritkábban használt tárgyait kérhetik ingyen kölcsön. Ezzel (is) igyekszünk felhívni a figyelmet a felesleges fogyasztásra, a tárgyközpontú, felhalmozó életmód lejártára  és mutatunk egy emberibb, fenttarthatóbb utat. Szemlélet váltást szeretnénk elindítani, ami az anyagi javak világából az emberi kapcsolatok és a természet értékei felé fordítja a figyelmet.
Ez úton is köszönjük az elismerést és gratulálunk a többi díjazottnak!


További részletek a díjról és a díjazottakról az origo oldalán  olvashatók, itt pedig egy videóban foglalták össze a lényeget. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése